Snart jul….

Tjorven sex månaderSäsongen närmar sig slutet, men än är det kanske möjligt med någon sporadisk jakttur. Snödjupet är ca 30 centimeter och bara lös snö…

Hösten har präglats av riklig nederbörd, ingen bra jakthöst men nog har vi ändå varit ute en hel del. I början av hösten sköt vi några harar men sen talades det så mycket om harpest och då blir man försiktigare.

Skorpan har jagat när det var barmark sen har hon precis löpt. Gullan har däremot varit i gång hela hösten och är i riktigt bra form, hon har startat på två ordinarie jaktprov i höst men har inte haft turen på sin sida. Första provet hade hon två harar på benen, den första gick tre kilometer efter väg, bort till en by. Andra haren, samma dag, kröp under omgivningens enda uthus efter en kort stund…

Sen startade hon på Överkalixprovet och det hade då snöat i fyra dagar så inte ett spår den dagen. Gullan har annars varit mycket bra på snö sen tidig ålder. Sen har vi lilla Tjorven(på bild), snart sex månader, hon har vi inte ens försökt jaga in, det blir till nästa höst. Mest bus och lite skogsvana, men bra röst verkar hon allt ha. Näst kommande höst blir det alltmer spännande att följa Tjorven och hennes syskon, vi har fått ett antal bilder och hälsningar från er valpköpare och ser fram emot fortsättningen. Till sommaren blir det till att träna för Tjorvens första utställning.

Husse har under hösten byggt en stor rastgård på 200 kvadratmeter och den blev mycket omtyckt av alla tre hundarna, men kanske speciellt av Tjorven.

Så har vi då Ulf och Alice Öhlund som vi vet är mycket glada över att en valp efter Hugo och Koppargruvans Gia gick och vann SM. Hugo blev också tidigare i vinter FIJCH. Det är roligt att se att det är goda nedärvare i linjerna och att beaglen hamnar hos jägare.

Lämna en kommentar